Niet of, maar wanneer: waarom is de cloud zo belangrijk?

Door Avensus

Steeds meer applicaties, diensten en infrastructuurcomponenten worden aangeboden vanuit de cloud. Waarschijnlijk maakt u er al – bewust of onbewust – gebruik van. Steeds meer bedrijven kiezen voor een werkomgeving in de cloud. Dit levert enkele grote voordelen op het gebied van flexibiliteit, efficiëntie en innovatie op. De vraag is eigenlijk niet meer of, maar wanneer het grootste deel van uw omgeving in de cloud draait. Maar waarom is het werken met cloud-based oplossingen zo belangrijk? En wat mist u als u niet op tijd met een cloud-based werkomgeving begint?

Voordelen van de cloud

Nederland is een flexland bij uitstek. Veel mensen werken parttime, mobiel of vanuit huis. Dat vraagt ook om een hogere mate van flexibiliteit in de IT. Door gebruik te maken van een cloud-based werkomgeving hebben u en uw medewerkers altijd en overal toegang tot de benodigde applicaties en data met behulp van innovatieve communicatietools van uw bedrijf. Verder kunt u sneller inspelen op nieuwe ontwikkelingen door nieuwe applicaties te ontwikkelen en te implementeren, omdat de systemen enorm flexibel en schaalbaar zijn. Bovendien werkt u efficiënter, doordat u grote delen van uw toepassingen en diensten alleen digitaal gebruikt, zonder dat deze moeten draaien op fysieke hardware.

Het fysieke onderhoud ervan besteedt u grotendeels uit aan de cloud-leverancier. Uw IT-personeel kan zich hierdoor meer richten op het ondersteunen van uw core-business, in plaats van het uitvoeren van systeembeheer.

Waarom nu?

Misschien heeft het opzetten van een cloud-omgeving niet uw prioriteit, omdat u net uw bestaande on-premise infrastructuur hebt vervangen of deze nog prima werkt. In een snel veranderende markt is stilstand achteruitgang. Uw concurrenten die wel gebruik maken van een flexibele en innovatie-ondersteunende werkomgeving verkrijgen concurrentievoordeel, omdat zij wendbaarder zijn in hun bedrijfsprocessen. Door een eenvoudige opschaling van bijvoorbeeld server- en storagecapaciteit, kunnen er makkelijker nieuwe apps of websites worden gebruikt. Zo kunt u blijven innoveren en uw businessmodel steeds efficiënter maken. Vroeg beginnen met het uitdenken en implementeren van slimme cloudoplossingen is dus geen overbodige luxe.

Voorkom complexiteit

Hoe manage je een IT-omgeving die gebruikmaakt van cloud-based oplossingen? En hoe maak je de keuze voor de juiste applicaties en cloud-toepassingen, terwijl het aanbod steeds diverser wordt? Waarschijnlijk zijn er morgen nieuwe ontwikkelingen in de cloud-technologie waar u vandaag nog niet van gehoord heeft, terwijl deze wel van toegevoegde waarde kunnen zijn voor uw bedrijf. Ook de beveiliging van uw IT kan complex zijn. Uw hele organisatie moet bijvoorbeeld compliant zijn met wet- en regelgeving (denk hierbij aan de GDPR) en uw bedrijfskritische data moet optimaal beveiligd worden. Public clouds zijn vaak het doelwit van cybercriminelen, dus oplettendheid is geboden. Maar hoe regelt u dat allemaal?

Kies de juiste partner

Om u van advies te voorzien, doet u er goed aan een onafhankelijke partner in de arm te nemen met expertise op het gebied cloudtechnologie. Deze kan u helpen met het uitstippelen van de Cloud Roadmap. Hierbij worden de IT-behoeftes van uw organisatie in kaart gebracht zodat u kunt kiezen voor de best passende software en applicaties die aansluiten op uw bedrijfsdoelstellingen. Avensus kan u hierbij helpen. Of u nu alleen kiest voor de levering van een cloud-oplossing of het beheer volledig wilt uitbesteden; cloud-oplossingen moeten precies op uw wensen aansluiten. Een onafhankelijke sparringpartner helpt u wegwijs te worden in de markt en helpt slimme oplossingen tot een succes maken.

Meer weten over wat slimme cloudoplossingen voor uw bedrijf kunnen betekenen? Lees hier meer.

Meer weten over het kiezen van de juiste parner?

Avensus Nederland BV

Almere

Delft

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? 
Schrijf u dan in voor onze driemaandelijkse mailing!

mautic is open source marketing automationONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF