Zo kun je je data beschermen in Office 365

Door Avensus

Je bent over naar Office 365, maar weet je wel zeker dat je data daar wel veilig staat? “De cloud is niet 100 procent veilig”, waarschuwt Kevin Bakker van Avensus MCS. “Als je naar de cloud gaat, moet je de beveiliging dus altijd in de gaten houden.”

Microsoft is een bedrijf dat diensten en software aanbiedt, maar zeker geen beveiligingsspecialist. “Ze kunnen dus niet alles afvangen”, stelt Bakker. Zo heeft Microsoft geen advanced malware detection, om malware te herkennen en af te weren. Daarnaast is Data Loss Prevention een zwakke plek binnen Office 365.

GDPR

“Het is juist nu belangrijk om dit wel af te dekken”, vindt Bakker. “Onder meer vanwege de GDPR die op 25 mei is ingegaan.” Volgens deze nieuwe Europese privacywetgeving is het namelijk belangrijk om persoonsgegevens zo veilig mogelijk op te slaan, en vooraf al maatregelen te nemen voor het geval er een datalek is.

“Het is dan ook belangrijk om een strategie te bedenken voor je beveiliging en deze te bewaken”, stelt Bakker. Hierbij gaat het onder meer om welke data je waar plaatst, maar ook om het voorkomen van datalekken.

Derde partijen

“Microsoft laat je zelf een bepaald niveau van beveiliging kiezen.” Aan beveiliging zit echter een kostenplaatje verbonden. Hoe meer je beveiligd, hoe duurder het zal worden.

Er zijn echter mogelijkheden om de beveiliging ook buiten Microsoft om op te schalen, met diensten van derde partijen. Dat is waar Avensus MCS bij kan helpen: de strategie van de beveiliging van de cloud opstellen en de beveiliging verhogen.

Wil jij ook zeker zijn van een goede beveiliging voor Office 365? Kom dan eens langs voor een kop koffie!

 

Meer updates ontvangen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief

Kevin Bakker
Account manager Managed Cloud Services

LinkedIn

Avensus Nederland BV

Almere

Delft

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? 
Schrijf u dan in voor onze driemaandelijkse mailing!

mautic is open source marketing automation