Is mijn data wel veilig in Office 365?

Door Avensus

Veel bedrijven houden volgens Kevin Bakker van Avensus MCS geen rekening met eventuele problemen voordat ze gaan migreren naar een clouddienst als Office 365. Avensus kan je helpen deze problemen het hoofd te bieden.

Office 365 is een dienst die in de cloud leeft. Handig, want zo staat al je data veilig. Tenminste, dat zou je denken. In april was er bijvoorbeeld nog een grote storing bij de dienst. En juist bij dat soort storingen – of bij andere problemen – kan er wat misgaan, waardoor je data verdwijnt.

Nu zou je misschien denken dat Microsoft zelf wel voor een back-up gezorgd heeft, maar ook dat is niet het geval. Er is geen eenvoudige manier om verloren of corrupte data te herstellen binnen de dienst. Bovendien gaat het maar tot een bepaalde periode terug, en kun je niet bijvoorbeeld een complete mailbox herstellen.

Inventariseren

Toch zijn er wel oplossingen, weet Kevin Bakker van Avensus MCS. Volgens hem moeten bedrijven met name rekening houden met eventuele problemen, nog voor ze gaan migreren naar een clouddienst. “Houd hier in het voortraject al rekening mee.”

Volgens Bakker moet je dan ook inventariseren wat er precies met je data gebeurt. Waar staat het allemaal en wat nu als er een probleem is?

Daarnaast zijn er zeker wel manieren om te voorkomen dat al je data weg is als Office 365 een probleem heeft. “Er bestaan diensten van derde partijen die je een back-up kunnen laten maken van je data”, aldus Bakker. En dat geldt dus ook voor je mailboxen en andere bestanden. Mocht er dan iets misgaan, dan heb je alles nog.

Hulp

Wil jij er ook zeker van zijn dat jouw data altijd veilig is, ongeacht eventuele problemen die zich voordoen? Avensus MCS helpt je er graag bij!

 

Kevin Bakker
Account manager Managed Cloud Services

LinkedIn

Avensus Nederland BV

Almere

Delft

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? 
Schrijf u dan in voor onze driemaandelijkse mailing!

mautic is open source marketing automation