FD-publicatie: Encryptie en Keymanagement is de beste beveiliging

Door Tijn Benedek

“Verbreed uw beveiligingsstrategie van het voorkomen van het datalek, naar beveiliging van het datalek”

Als expert, met ruim 30 jaar ervaring en kennis van Security en Managed Cloud Services, claimt Avensus dat security in haar dna zit. Met een proactieve benadering waarin customer intimacy de rode draad is zorgt Avensus voor het beheer van de IT omgeving én dat deze velig is ingericht.

 “Technologische innovaties veranderen de maatschappij de komende jaren radicaal op het gebied van digitalisering, cloud, big data en IOT. Daardoor stelt ook de wetgever steeds hogere eisen ten aanzien van beveiliging van uw IT-omgeving. High Grade Security wordt steeds belangrijker; de digitale transformatie werkt immers alleen als deze veilig wordt ingericht. “En dat begint met het inrichten van een veilige infrastructuur en eindigt bij het versleutelen van de meest cruciale data”, aldus Ed Trautig, Algemeen directeur, Avensus en Gökmen Kiremit, directeur High Grade Security, Avensus. “Beveiligingsstrategieën alleen gebaseerd op het voorkomen van datalekken blijken onvoldoende. Verbreedde strategieën brengen de security dichter bij de data en richten zich niet alleen op het voorkomen van het datalek, maar juist op het beveiligen van de data” Hiervoor hebben we onze Avensus-formule voor dataprotectie ontwikkelt: Encryptie + Keymanagement + Access Control. Organisaties die dit proces goed hebben ingericht kunnen erop vertrouwen dat de informatie onleesbaar is voor onbevoegden, maar vooral ook blijft wanneer deze gecompromiteerd is.”

 

Creëren van vertrouwen

Kiremit: “Het is essentieel en een uitdaging om in de exponentiële groei van nieuwe technieken en ontwikkelingen vertrouwen te creëren in het digitale tijdperk. We beschermen de meest kritische data vanuit het standpunt dat encryptie de beste beveiliging is zolang de organisatie de sleutels zelf onder controle houdt.”
Trautig licht toe: “Vanuit maatschappelijk belang vinden wij dat we de verantwoording hebben om een bijdrage te leveren aan een betrouwbare en veilige infrastructuur. Inbreuk op privacy en de groei van kosten is de afgelopen decennia als gevolg van cybercrime exponentieel toegenomen. Voorlopig zal dit niet veranderen. Maar de impact van ‘security breaches’ kunnen we duidelijk wel beïnvloeden. En dat geeft ons de mogelijkheid om het gat tussen beveiliging en bedreiging te verkleinen. Ons doel is dan ook: ‘Building digital trust: anywhere, anytime, door middel van ‘Encrypt all and Manage the keys yourself.’”

 

Avensus High Grade Security is marktleider op het gebied van Encryptie & Key management in de BeNeLux. Ze beveiligt de bedrijf kritische infrastructuren voor de bancaire sector in Nederland. Daarnaast is men nauw betrokken in Blockchain projecten en e-ticketing  voor de transport sector. Evenals e-ID projecten en beveiliging van IoT innovaties en uiteraard het beschermen van persoonsgegevens. Deze laatste is sterk gerelateerd aan GDPR/AVG wetgeving. Avensus werkt samen met toonaangevende partners en verzorgt zo het praktisch en strategisch vormgegeven van IT-beleid van haar klanten.

Download publicatie Avensus High Grade Security FD.2017

Lees het stuk online op FD

 

Avensus High Grade Security beschermt de meest kritische data vanuit het standpunt dat encryptie de beste beveiliging is zolang de organisatie de sleutels zelf onder controle houdt. Het gaat ons daarbij niet alleen om het leveren van de beste oplossing voor informatiebeveiliging; het is ook onze taak mensen en organisaties bewust te maken van de risico’s. Hierin zijn alle security assets van belang.

Gökmen Kiremit is directeur Avensus High Grade Securiy en is bereikbaar via gkiremit@avensus.nl

Avensus Nederland BV

Almere

Delft

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? 
Schrijf u dan in voor onze driemaandelijkse mailing!

mautic is open source marketing automation