De laatste strohalm voor Dataprotectie

Door Gokmen Kiremit

Over het algemeen zijn de huidige beveiligingsstrategieën voor het beschermen van je data gericht op preventie. Dit is logisch, omdat beveiligingsstrategieën vaak gebaseerd zijn op het uitgangspunt “voorkomen is beter dan genezen”. Maar is dit nog wel voldoende voor IT-security?

Onze maatschappij wordt de komende jaren radicaal veranderd door de groei van nieuwe technologieën en innovaties. Digitalisering, cloud, big data en IoT gaan een enorm impact geven. Het creëren van vertrouwen in het digitale tijdperk is nu meer dan ooit essentieel en is de uitdaging voor iedere onderneming.

Beveiligingsstrategieën voor data en privacy zullen daarom de komende jaren veelvuldig het onderwerp van gesprek zijn onder bestuurders. Dit wordt ook grotendeels afgedwongen door nieuwe wet -en regelgeving de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Encryptie

De kosten van cybersecurity nemen toe, maar staan niet in verhouding met de exponentiële stijging van de schade en kosten als gevolg van cybercriminaliteit.

Typisch eigenlijk, omdat we de afgelopen jaren duidelijk hebben geleerd dat datalekken er altijd zullen zijn, ongeacht onze preventieve beveiligingsmaatregelen. Hoe zou de beveiligingsstrategie eruit komen te zien als we de denkwijze van het voorkomen van een datalek naar de beveiliging van het datalek zouden verleggen?

De formule die hierbij past is: Encryption (E)+ KeyManagement (KM)+ AccessControl (AC) = DataProtectie (DP)

Vertrouwen creëren

Deze “nieuwe” beveiligingsstrategie brengt de security dichterbij de data. Bovendien worden de gevolgen van een inbreuk hierdoor significant verkleind. Organisaties die dit proces goed ingericht hebben kunnen ervan uit gaan dat de data onleesbaar is voor onbevoegden, maar dat vooral ook blijft wanneer deze gecompromitteerd is.

Laten we vertrouwen creëren in onze digitale toekomst!

Encryptie toepassen is altijd de beste keuze, maar maak dan ook de juiste keuze als het gaat om aanmaak en opslag van onze sleutels en certificaten. Met de HSM als een Trust Anchor kunnen we de exponentiële groei aan sleutels en certificaten op het allerhoogste niveau beveiligen.

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Avensus - Gökmen Kiremit

Gökmen Kiremit
Director High Grade Security

LinkedIn

Avensus Nederland BV

Almere

Delft

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? 
Schrijf u dan in voor onze driemaandelijkse mailing!

mautic is open source marketing automation