Avensus High Grade Security en CipherMail kondigen samenwerking aan

Door Avensus

Avensus HGS en CipherMail hebben een samenwerking aangekondigd, waarmee de technologie van CipherMail voor e-mailencryptie door Avensus HGS in de BeNeLux kan worden verkocht en geïmplementeerd. Ook kan de technologie geïntegreerd worden met door Avensus geleverde HSM’s.

“Door het groeiende aantal datalekken, waarbij e-mail volgens de Autoriteit Persoonsgegevens de grootste oorzaak is, neemt de behoefte aan e-mailencryptie toe”, stelt Pasqualle Verwoerdt van Avensus HGS.

Door e-mails te versleutelen kunnen mensen die bijvoorbeeld ten onrechte geadresseerd zijn en kwaadwillenden de inhoud van eventueel onderschepte berichten namelijk niet lezen, waardoor deze voor hen waardeloos wordt. Voorwaarde daarbij is dan wel dat de encryptie van voldoende sterkte is en er gebruik wordt gemaakt van adequaat sleutelbeheer.

CipherMail biedt producten die het mogelijk maken om e-mails te versleutelen. Het bedrijf biedt onder meer een e-mail encryption gateway, met een centraal beheerd platform. Deze oplossing ondersteunt alle grote e-mailencryptiestandaarden – zoals S/MIME, PGP, TLS en PDF – en werkt samen met iedere e-mailinfrastructuur en reeds bestaande e-mailbeveiligings-/AV-oplossingen.

Bij de versleuteling van e-mail is het verder essentieel om ook het sleutelbeheer goed in te richten aan de hand van HSM’s voor de private keys. Een HSM is ook te gebruiken bij het versleuteld archiveren van de e-mail op basis van de archiefwet uit 1995. De oplossing van CipherMail voor e-mailencryptie is de enige die integreert met verschillende typen en merken van HSM’s.

Samenwerking

Met de samenwerking is Avensus HGS de enige gecertificeerde partner van CipherMail in de Benelux. “Het interessante is dat de oplossing voor e-mailencryptie van CipherMail als enige integreert met verschillende typen en merken HSM’s, waar wij in gespecialiseerd zijn”, aldus Verwoerdt.

“Ook voor bestaande klanten en andere organisaties die reeds met HSM’s werken is CipherMail een eenvoudige te integreren oplossing voor e-mailencryptie, waarbij de mogelijkheid bestaat om een HSM als Trust Anchor te gebruiken.”

Met de samenwerking hoopt CipherMail een nieuwe markt aan te boren in de BeNeLux. “Avensus is een expert in HSM’s, wat een zeer specialistische markt is waar eigenlijk maar weinig kennis over is. Ik denk dat CipherMail en Avensus elkaar daarin goed kunnen aanvullen”, vertelt CEO Martijn Brinkers van CipherMail.

Wil je meer weten over CipherMail of de samenwerking met Avensus HGS? CEO Martijn Brinkers van CipherMail komt hier op 13 juni tijdens het jaarlijkse encryptie- & key management-event van Avensus HGS meer over vertellen. Aanmelden kan via de website van Avensus.

Avensus High Grade Security en CipherMail kondigen samenwerking aan

 

Avensus Nederland BV

Almere

Delft

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? 
Schrijf u dan in voor onze driemaandelijkse mailing!

mautic is open source marketing automation