HSM – Trust Anchor

Na decennia aan ervaring met de inzet van HSM’s weten we bij Avensus HGS dat veel organisaties de HSM als Trust Anchor zien. Dat is ook logisch als je je bedenkt dat de veilige opslag en uitgifte van de belangrijkste sleutels in gecertificeerde hardware dient plaats te vinden die niet kan worden gecomprimeerd. Als we bedenken dat ’s werelds meest waardevolle data “de nieuwe olie” is en het encrypten van deze data wordt beschouwd als enige toekomst vaste beveiligingsmaatregel; is het ook logisch dat encryptiesleutels gezien worden als de nieuwe kroonjuwelen van een organisatie. Strikte beveiliging daarvan in hardware is voor Avensus daarmee ook een vanzelfsprekendheid.

Vanuit de Trust Anchor HSM zijn er veel encryptiemogelijkheden om onze data te versleutelen, ongeachte waar deze zich bevind of waar zich naartoe beweegt. Op het moment dat sleutels en certificaten veel worden toegepast binnen een organisatie ontkom je niet meer aan betrouwbaar key en certificaat management. Oplossingen voor key management en certificaat (lifecycle) management bieden ook controle op de wildgroei aan sleutels en certificaten die we de afgelopen jaren zijn gaan gebruiken. Onderzoek toont aan dat de hoeveelheden certificaten elk jaar met meer dan 100% toeneemt.

Encryptie en Key Management zorgen ervoor dat we allerlei technologieën veilig kunnen aanbieden. Een aantal die we al langer kennen zijn (Mobile) Payment, TLS/SSL/SSH, PKI, Code Signing , Digitale Paspoorten en DNSSEC. Maar ook recente toepassingen als Smart Contracts, Bring Your Own, Slimme Meters, Digitale Handtekeningen en E-Ticketing zijn zonder inzet van sleutels niet bruikbaar.

Samen met deze moderne toepassingen hebben we te maken met enerzijds wet- en regelgeving die eisen stellen maar ook innovaties (IoT, Blockchain, Cloud en Big Data) die er voor zorgen dat we ons continu moeten afvragen of de huidige toepassingen nog wel voldoen. De toename aan de inzet van encryptie wordt daarmee ondersteund.

 

Meer weten over het gebruik van een HSM? Download gratis onze whitepaper PKI – Een robuust security concept voor de toekomst. In deze whitepaper komt het gebruik van een HSM namelijk uitgebreid onder de aandacht.


Avensus High Grade Security Ecosysteem
Het toont aan dat Encryptie en Key Management
onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn

Encryptie toepassingen
Key Management toepassingen

Whitepaper

PKI - Een robuust security concept voor de toekomst

In deze whitepaper gaan we in op usecases voor PKI in relatie tot het gebruik van HSM’s. Vanuit nieuwe ontwikkelingen, security standaarden en regulering. Geschreven op basis van praktijkervaringen, beschikbare literatuur en input van onze klanten.

DOWNLOAD WHITEPAPER

public key infrastructure, pki, hsm

Avensus Nederland BV

Almere

Delft

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? 
Schrijf u dan in voor onze driemaandelijkse mailing!

mautic is open source marketing automation