Encryptie

Nieuwe technologieën veranderen onze maatschappij en het creëren van vertrouwen en het maximaal beschermen van onze meest gevoelige data is essentieel. Wat is in dit digitale tijdperk de beste manier van informatiebeveiliging ? Uiteraard begint beantwoording van deze vraag met het weten wát de meest waardevolle data van uw organisatie is. Binnen de financiële sector is dit doorgaans direct te definiëren en voor de industrie sector gaat het veelal om bescherming van intellectuele eigendom. Maar waar bevindt deze data zich binnen uw netwerken? Weten we waar deze data naar toe beweegt, wie ermee werkt en er toegang toe heeft en weten we op welke locatie(s) deze data wordt opgeslagen?

Als we teruggaan naar de essentie van informatiebeveiliging staan Continuïteit, Integriteit en Beschikbaarheid centraal. Dit maakt dat beslissingen rondom informatiebeveiliging op basis van risicomanagement genomen worden. Na de risico-analyse, wordt gekozen voor 3 delta’s, t.w.

  1. het risico accepteren
  2. het risico deels accepteren en deels maatregelen nemen; of
  3. maatregelen nemen.

Secure the Breach in an open world

We kunnen onze netwerken beschermen en authenticatie-oplossingen toepassen, maar iedere security expert zal u vertellen dat het geen kwestie is van óf maar van wánneer u gehackt wordt. In de praktijk wordt maar al te vaak gefocust op maatregelen gericht op beveiliging van onze ICT-infrastructuur i.p.v. waar het uiteindelijk daadwerkelijk om gaat, het beveiligen van onze data. Bescherming van de meest waardevolle informatie moet derhalve altijd met encryptie gepaard gaan.

Organisaties zijn zelf verantwoordelijk voor hun gevoelige data; of dit nu volledig on-premise is of volledig in de cloud. De toename aan bedreigingen – van binnen en van buiten -, de verandering van gesloten naar open infrastructuren en nieuwe verbindende technologieën maakt dat we de meest effectieve en gerichte maatregel moeten inzetten.

Encryptie beveiligt uw data altijd en overal

Europese wetgeving en onze overheid onderschrijven deze stelling door te beweren dat privacygevoelige data middels encryptie op de best mogelijke manier is beschermd; alleen dan bent u compliant. Avensus gaat uit van de visie: Encrypt all and Manage the keys yourself. Alleen dan heeft u de allerhoogste controle over uw bezit.

BLOG – Encryption en Key Management: Now and in the future


Avensus High Grade Security Ecosysteem
Het toont aan dat Encryptie en Key Management
onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn

lees meer over het Avensus HGS Ecosysteem
en de HSM als Trust Anchor


Encryptie toepassingen zijn o.a.

Data Encryptie
Transparante Encryptie
Tokenization
Application Encryptie

meer informatie over deze toepassingen

Avensus Nederland BV

Almere

Delft

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? 
Schrijf u dan in voor onze driemaandelijkse mailing!

mautic is open source marketing automation